Hundlortar, flickvänner och en jävla massa svordomar

Igår trampade jag i något vitt äckligt klet på marken när jag var på väg hem från bion. Det var ingen hundbajs, men likväl var det äckligt.
Det är dock inte meningen att jag ska gnälla om hundbajs eller annat klet, utan idag ska jag faktiskt försvara de oupplockade hundlortarnas existens.
Själv har jag ingen hund, jag vill inte heller ha en hund, men jag har släktingar som har hundar och jag är uppväxt med med hundar i min närhet. Jag har rastat hundar och de få tillfällen jag gör det och hunden lyckas pressa fram en skit så plockar jag av respekt för andra personer upp hundbajset.
Att plocka upp bajset efter sin hund ser de flesta av oss som en självklarhet, men ändå finns det alldeles för mycket hundskit på gator, trottoarer och torg, och vi andra frågar oss vad det är för idioter som inte plockar upp hunden.
Själv tror jag inte att det är så många idioter som låter hundbajset ligga, även om jag skulle gissa på att 20% av alla hundlortar lämnas kvar av skitstövlar som inte bryr sig om andra människor, men övriga 80% av alla kvarlämnade hundlortar har en alldeles naturlig förklaring – flickvänner.

Det brukar börja med att flickvännen vill skaffa hund mot partners vilja. Efter mycket uttröttande tjatande så ger man med sig och går med på att skaffa en hund, med den tydliga överenskommelsen att hon är den som kommer att sköta allt rastande och matande.
En dag uppstår dock problemet då flickvännen ska resa iväg eller måste gå på en viktig anställningsintervju eller liknande, och snäll som man är så går man med på att rasta hunden denna dag.
När man yrvaken på morgonen väl är ute och rastar flickvännens hund, som bestämmer sig för att utföra alla sin behov, visar det sig att flickvännen inte har bundit fast några nya hundbajspåsar på kopplet eller skrivit någon tydlig lapp som upplyst om att detta bör medtagas, samt visar det sig att det inte finns några allmänna hundbajspåsar i närheten – då uppstår problemet. Trots all den rena godhet som genomsyrar en och all den respekt man har för andra människor, blir det omöjligt att plocka upp hundlorten. Man blir så illa tvungen att låta den ligga där, mitt på trottoaren, och förhoppningsvis har ingen sett en.

Sen finns det givetvis även de personer som inte lärt sig hur man plockar upp en hundlort med hjälp av en plastpåse.

Så jag vill uppmana er alla att tänka en gång extra innan ni klagar på personer som inte plockar upp hundskiten – det kan hända att du själv står där en dag utan hundbajspåse.

Hundpajs - Plocka upp efter hunden

2 svar på ”Hundlortar, flickvänner och en jävla massa svordomar”

 1. Hahahaha! Mycket bra inlägg. Framförallt mycket roligt. Mitt enda ”problem” med dej är att du ibland är skitrolig och många gånger undrar jag om du menar att vara rolig eller om du faktiskt menar allvar. Detta är ett sånt tillfälle. Min humor inläggifierat =)
  Jag skulle nog tyvärr hamna i kategorin för idioter i denna frågan.
  Innan jag skaffade hund var jag sådär. Jag kunde till och med säga ifrån om jag såg någon som inte plockade upp efter sin hund. Men så skaffade jag eget djur. Och det händer tyvärr alldeles för sällan att jag plockar upp efter honom. Av den enkla anledningen att det är så satans äckligt.
  ”Det skulle du tänkt på innan du skaffade hund”
  Jajaja.. Jag vet.

 2. Linn, jag tar det som en komplimang =) Det är nog så att jag svävar mellan rolig och allvarlig en hel del – därför valde jag namnet bloggnamnet Atombomb (allvar) – Med stänk av passion och kärlek… (avslappnat).
  Gällande det här inlägget så har det hamnat rätt så i mitten. Jag tror att problemet med hundbajs delvis kan skyllas på pojkvän-/flickvängrejen, men sen finns det ju även lata 😉 personer som inte plockar upp.
  Nästa gång jag trampar i en hundlort kommer jag att tänka på dig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 12 =